Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/6/1/0/animok.dk/httpd.www/wp-content/plugins/themeinwp-import-companion/themeinwp-import-companion.php on line 105 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/6/1/0/animok.dk/httpd.www/wp-content/plugins/themeinwp-import-companion/themeinwp-import-companion.php:105) in /customers/6/1/0/animok.dk/httpd.www/wp-content/plugins/all-in-one-video-gallery/public/public.php on line 118 ANIMOK bliver samarbejdspartner i stort nationalt filmprojekt – ANIMOK

ANIMOK bliver samarbejdspartner i stort nationalt filmprojekt

About Post Author

animok

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

ANIMOK Animationsfestival indgår samarbejde med BUSTER Filmfestival, Danmarks største filmfestival for børn, om at fortælle danmarkshistorie i børnehøjde i et nationalt filmprojekt, hvor børn fører kameraet. Målet er, at endnu flere børn skal få lyst til at formidle deres liv og tanker under corona-krisen i Danmark.

Lige nu har alle børn i Danmark mulighed for at være med i BUSTER Filmfestivals filmprojekt “Fortæl danmarkshistorie i børnehøjde” i samarbejde med Nationalmuseet og DR. Målet er en stor dokumentar om livet under corona-krisen set fra børns og unges perspektiv, som får premiere under BUSTER Filmfestival i København i september 2020 og efterfølgende bliver en del af Nationalmuseets samling.

Karantænen er en helt særlig situation, som har stor betydning for os på mange måder. Med filmprojektet “Fortæl danmarkshistorie i børnehøjde” får børnene en unik mulighed for at fortælle om deres oplevelser af hele denne her situation gennem film, og den slags projekter kan vi slet ikke lade være med at være med i” siger Ditte Lundsgaard Nielsen, leder af ANIMOK.

ANIMOK har gennem mange års erfaring udviklet en særlig ekspertise inden for formidling af animationsfilm i børnehøjde, hvor børn både oplever og selv skaber animationsfilm. Det er ANIMOKs ønske med deltagelse i projektet, at flere børn har lyst til at deltage i filmprojektet netop fordi de også kan lave animationsfilm, samt at animationsfilmene kan bidrage til et mere mangfoldigt visuelt udtryk. 

Filmprojektet falder også godt i tråd med Viborgs nye, unikke status som UNESCO Creative City. UNESCO har grundlæggende et stort fokus på børns kreative udfoldelse, og lige nu kører UNESCO en global kampagne, hvor man samler eksempler på, hvordan verdens førende kreative byer, heriblandt Viborg, fremkommer med innovative og kreative modtræk til korona-krisen. Her vil ANIMOKs bidrag til dokumentaren om livet under corona-krisen også indgå,” fortæller Henrik Holmskov, der er projektleder på UNESCO i Viborg Kommune. 

Der er masser af hjælp at hente for de filminteresserede børn. På BUSTER Filmfestivals hjemmeside kommer filminstruktør Sebastian Cordes med tips og tricks til optagelse, lyd, klipning mm. Hos ANIMOK finder man en guide til, hvordan man nemt selv kan lave animationsfilm hjemme i stuerne.

Der skal faktisk ikke så meget til. En animations-app, en god idé og en masse fantasi. Vi håber, at en masse børn har lyst til at være med, og at lærerne har lyst til at sætte animation på skoleskemaet i den næste tid. Med animation kan man vise svære følelser og tanker med symboler og billede-metaforer, og så kan børn, der ikke har lyst til at filme sig selv og sin familie også deltage” forklarer Ditte Lundsgaard Nielsen. 

ANIMOK har samlet tips & tricks til, hvordan børn og unge nemt kan komme i gang med at lave deres egne animationsfilm her: http://animok.dk/lockdown-i-danmark/

Deltag i BUSTER Filmfestivals projekt “Fortæl danmarkshistorie i børnehøjde” her: https://www.buster.dk/lockdownidk

Projektets samarbejdspartnere er BUSTER filmfestival, DR, Nationalmuseet, DFI, FilmFyn, Edit24, VILD med film, Ungdomsbyen, Granyon, Everyday, Sebastian Gordes, CPH DOX og ANIMOK

ANIMOK er Region Midtjyllands animationsfestival for børn og unge i dagtilbud og skoler. Alle ANIMOK-animationsfilm vises i Viborg i uge 39, hvor ANIMOK løber af stablen som en del af Viborg Animation Festival.

Mere information om projektet kontakt Ditte Lundsgaard Nielsen på dlun@via.dk

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *