Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/6/1/0/animok.dk/httpd.www/wp-content/plugins/themeinwp-import-companion/themeinwp-import-companion.php on line 105 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/6/1/0/animok.dk/httpd.www/wp-content/plugins/themeinwp-import-companion/themeinwp-import-companion.php:105) in /customers/6/1/0/animok.dk/httpd.www/wp-content/plugins/all-in-one-video-gallery/public/public.php on line 118 Arbejd videre med filmen Fritzi – ANIMOK

Den tyske animationsfilm “Fritzi, eine WendeWundeGeschichte” er en filmatisering af børnebogen “Fritzi war dabei – Eine WendeWundeGeschichte” skrevet af Hanna Schott og illustreret af Gerda Raidt. Animationsfilmen fortæller en rørende og humoristisk historie om de dramatiske begivenheder omkring murens fald i 1989 gennem et barns øjne.

Vi viser filmen under Viborg Animation Festival.

Vi befinder os i Leipzig i efteråret 1989, hvor vi følger venskabet mellem to 12 årige piger, Fritzi og Sophie. Sophie rejser på ferie til Ungarn med sin mor og forlader sin hund Sputnik med Fritzi. Men Sophie og hendes mor vender ikke tilbage, da de håber på muligheden for at starte et nyt liv i Vesten. Fritzi beslutter at bringe Sputnik til Sophie, og på en lejrtur drager Fritzi om natten med Sputnik ved sin side mod den tysk-tyske grænse, hvor en vild rejse begynder for at forenes med Sophie.

Igennem elevernes arbejde med undervisningsmaterialet, laver de en analyse af filmen, hvor de undersøger, hvordan filmen fremstiller sit tema, og hvilket budskab filmen har om temaet. De analyser filmens handling, karakterer, dramaturgi og brug af filmiske virkemidler. I finder materialet her