ANIMOK’s skolekonkurrence

Deltag i skolekonkurrencen og skab jeres egen animationsfilm med hjælp fra professionelle filmfolk

Velkommen til ANIMOK skolekonkurrence

I de kommende år vil ANIMOK have et særligt fokus på FN’s 17 Verdensmål. Ikke kun her i skolekonkurrencen, men i alle de aktiviteter, som ANIMOK udbyder til dagtilbud og skoler i forbindelse med Viborg Animation Festival. Vi synes simpelthen ikke, at der findes noget bedre medie end animation til at fortælle nye historier og vinkler på, hvad FN’s Verdensmål er, og hvordan vi alle er en del af det. For animation er magisk. Vi kan trylle os om på den anden side af jorden, vi kan komme helt ind i maskineriet på en fabrik , dykke dybt ned i oceanerne eller bevæge os helt ind i kroppen på os selv for at finde ud af, hvordan vi fungerer. Med animation kan vi beskrive svære emne og vise store følelser. Alt sammen noget, som I kan bruge, når I lige om lidt skal I gang med at lave jeres egen animationsfilm.

Opgaven for konkurrencen er simpel – Find på en god historie ud fra årets tema og lav den til en animationsfilm, hvor billeder, bevægelse og lyd får jeres historie til at blive levende.

Husk og læs reglerne for konkurrencen før I går i gang, og følg med i nyhederne på hjemmesiden og Instagram, der vil I kunne finde en masse spændende inspiration. 

Vi ønsker jer rigtig god fornøjelse med jeres filmproduktion!

Nyt tema for jeres film hvert år

Hvert år kommer vi med et nyt tema for jeres film. Temaerne handler om, hvordan vi, som almindelige mennesker, børn som voksne, kan blive en del af FN’s 17 Verdensmål.

Temaerne et forsøg på, at give børnene en stemme for, hvordan de ser fremtiden og hvilke ideer og løsninger de kunne have på nogle af de problematikker, som vi står med i dag. I skal lave en animationfilm, hvor I kommer med jeres bud, ideer eller drømme på, hvordan vi sammen kan skabe en mere bæredygtig fremtid.

Vi kan kigge ud i verden og vi kan kigge på os selv. Alle steder kan vi blive bedre til at leve mere bæredygtigt for os selv og for vores natur. Årets tema er ikke tænkt som noget, der skal virke deprimerende eller dommedagsagtigt, men mere et forsøg på at vække børnenes fantasi og kreativitet. Ingen ideer og forestillinger er forkerte. Mange opfindelser er opfundet ved en tilfældighed under en forsøg på noget andet. Vær åben for ideer, vær undersøgende med børnene, og spørg kritisk ind til deres ideer. Alle ideer er gode, store som små, internationale som lokale.

Sådan kommer I i gang

Tilmeld din klasse ved at sende en mail til dlun@via.dk og afvent en bekræftelse på jeres deltagelse.

Alle klassetrin kan deltage. Konkurrencen er delt op mellem 0.-3. klasse og 4.- 6. klasse og 7.-9. klasse.

Det er gratis at deltage for skoler i Viborg Kommune. 

For skoler i andre kommuner koster det 2000 kr. pr. deltagende klasse.

Der er begrænset pladser til ANIMOK-dagen i Viborg.

Tilmeldingen sker derfor efter først-til-mølle princippet.

Vigtig datoer for ANIMOK20

Tilmelding: Senest den 19. juni 2020

Introworkshop for lærere og pædagoger: Torsdag d. 13.august 2020 kl.13.00-16.00 (finder sted i Viborg)

Deadline for aflevering af film: Senest onsdag d.11.september 2020, midnat

ANIMOK-Dag: Den 21. september 2020 i Viborg kl.9.00-14.00

Animated learning konference: 25.september 2020 for tilmeldte lærere og pædagoger

Introworkshop for lærere og pædagoger

Der tilbydes en intro workshop om skolekonkurrencen for deltagende lærere og pædagoger.

Her er der oplæg omkring animation i undervisningen, forskellige teknikker, materialer og udstyr samt en hands-on animationsworkshop, hvor I får et indblik i, hvor nemt det er at animere og give jeres historie liv.

Book hjælp til jeres animationproduktion

Animations-konsulenter fra The Animation Workshop kommer ud i klassen og støtter de tilmeldte klasser i arbejdet med at skabe deres egne animationsfilm. Det kan f.eks. være til opstart af forløbet, gennemgang af storyboadet og historien, når I skal i gang med optagelserne, eller når I laver lyd. Hver klasse har 3 timer til rådighed. 

Animated Learning Konferencen

Fredag d. 25. september 2020 afholdes den årlige Animated Learning Konference om Film- og Media literacy i undervisningen for lærer, pædagoger og andre fagfolk inden for undervisning på VIA University College Campus Viborg.

Som deltager i ANIMOK skolekonkurrence får I én gratis adgang til konferencen pr. deltagende lærer/pædagog. 

Læs mere om konferencen her

ANIMOK dagen

 ANIMOK-dagen foregår altid mandag i uge 39 i september.  Alle deltagerne inviteres til prisoverrækkelseshow i biografen og forskellige workshops indenfor tegning, animation, spildesign, drama, tegneserie og meget mere.

Votering af filmene

Vi udvælger hvert år en film professionel jury til at votere børnenes film.

Det gør vi, fordi vi sætter stor værdi i, at børnene og deres film får anerkendelse for deres store arbejde fra filmskabere. 

Vi ligger vægt på, at I modtager konstruktive begrundelser for, hvorfor hvilke film vinder og nogle ikke gør.