ANIMOK’s skolekonkurrence

Deltag i skolekonkurrencen og skab jeres egen animationsfilm med hjælp fra professionelle filmfolk

Velkommen til ANIMOK skolekonkurrence

De kommende år vil ANIMOK have et særligt fokus på FN’s 17 Verdensmål. Ikke kun her i skolekonkurrencen, men i alle de aktiviteter, som ANIMOK udbyder til dagtilbud og skoler i forbindelse med Viborg Animation Festival. Vi synes simpelthen ikke, at der findes noget bedre medie end animation til at fortælle nye historier og vinkler på, hvad FN’s Verdensmål er, og hvordan vi alle er en del af det. For animation er magisk. Vi kan trylle os om på den anden side af jorden, vi kan komme helt ind i maskineriet på en fabrik , dykke dybt ned i oceanerne eller bevæge os helt ind i kroppen på os selv for at finde ud af, hvordan vi fungerer. Med animation kan vi beskrive svære emne og vise store følelser.
Alt sammen noget, som I kan bruge, når I lige om lidt skal I gang med at lave jeres egen animationsfilm.

Opgaven er simpel – Find på en god historie ud fra årets tema og lav den til en animationsfilm, hvor billeder, bevægelse og lyd får jeres historie til at blive levende.

Husk og læs reglerne for konkurrencen før I går i gang og følg med i nyhederne, der vil I kunne finde en masse spændende inspiration. 

Vi ønsker jer rigtig god fornøjelse med jeres filmproduktion!

Årets tema for jeres film

I år er temaet “Opfindelser til fremtiden” og handler om, hvordan vi, som almindelige mennesker, børn som voksne, kan blive en del af FN’s 17 Verdensmål.

Temaet et forsøg på, at give børnene en stemme for, hvordan de ser fremtiden og hvilke ideer og løsninger de kunne have på nogle af de problematikker, som vi står med i dag. I skal lave en animationfilm, hvor I kommer med jeres bud, ideer eller drømme på, hvordan vi sammen kan skabe en mere bæredygtig fremtid.

Vi kan kigge ud i verden og vi kan kigge på os selv. Alle steder kan vi blive bedre til at leve mere bæredygtigt for os selv og for vores natur. Årets tema er ikke tænkt som noget, der skal virke deprimerende eller dommedagsagtigt, men mere et forsøg på at vække børnenes fantasi og kreativitet. Ingen ideer og forestillinger er forkerte. Mange opfindelser er opfundet ved en tilfældighed under en forsøg på noget andet. Vær åben for ideer, vær undersøgende med børnene, og spørg kritisk ind til deres ideer. Alle ideer er gode, store som små, internationale som lokale.

I år har vi indgået et samarbejde med Verden Bedste Nyheder, som vil hjælpe jer med inspiration til, hvordan I kan skabe synergi mellem jeres skolefags faglighed, verdensmålene og skolekonkurrencen. Direktør og chefredaktør Thomas Ravn-Pedersen vil blandt andet deltage på intro-workshoppen, hvor han vil holde et oplæg, der vil klæde jer på til at arbejde med FN’s Verdensmål i samspil med årets tema og jeres skolefagligheder. 

ANIMOK-dagen

Mandag d.21.september 2020 åbner vi dørene op for den årlige ANIMOK-dag, hvor alle deltagerne inviteres til prisoverrækkelseshow i biografen og forskellige workshops indenfor tegning, animation, spildesign, drama, tegneserie og meget mere.

Votering af filmene

Vi udvælger hvert år en film professionel jury til at votere børnenes film.

Det gør vi, fordi vi sætter stor værdi i, at børnene og deres film får anerkendelse for deres store arbejde fra filmskabere. 

Vi ligger vægt på, at I modtager konstruktive begrundelser for, hvorfor hvilke film vinder og nogle ikke gør.