Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/6/1/0/animok.dk/httpd.www/wp-content/plugins/themeinwp-import-companion/themeinwp-import-companion.php on line 105 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/6/1/0/animok.dk/httpd.www/wp-content/plugins/themeinwp-import-companion/themeinwp-import-companion.php:105) in /customers/6/1/0/animok.dk/httpd.www/wp-content/plugins/all-in-one-video-gallery/public/public.php on line 118 Sammen er vi bedst – ANIMOK

Sammen er vi bedst

Sammen er vi bedst er et nationalt animationsfilmsprojekt i samarbejde mellem Interreg, VAF ANIMOK og en række skoler rundt omkring i landet. 

Formålet med animationsfilmprojektet er at give børn på mellemtrinnet på folkeskoler i hele Danmark en unik mulighed for at fortælle deres historie og meninger om, hvad samarbejde, fællesskab og venskab betyder og kan. 

Undervisningsmaterialet er delt op i en kort introduktion til Interreg og deres arbejde og en vejledning i, hvordan eleverne selv kan gå i gang med at lave deres egen animationsfilm. 

Filmene vil blive vist under Viborg International Animation Festival (VAF) i uge 39 i september 2021, og vil efterfølgende blive vist her på siden. 

Hvad er Interreg?

Interreg er en del af EU og står for europæisk territorialt samarbejde. Interregs formål er at støtte fællesskab og samarbejde på tværs af landegrænser i hele Europa.

Sammen er vi bedst
EU består af 27 lande, som arbejder sammen for en god og bæredygtig udvikling i Europa og resten af verden.

Alle lande har problemer, som går over landegrænser – for eksempel klimakrisen og forurening af vand og luft. Derfor giver det mening at samarbejde, som man gør det i Interregprojekter. Løsninger bliver typisk bedre, når man arbejder sammen om at løse et fælles problem.
Interreg giver grobund for nye fællesskaber med fokus på en bedre, grønnere fremtid med plads til alle.

Ingen udenfor

Interreg er med til at sørge for, at det er godt og trygt for alle at leve i EU.

For eksempel ved at skabe renere luft og grønne områder til folk i byerne. Eller ved at sikre bedre adgang til internet og transport udenfor de store byer, så man kan leve et moderne liv på landet.

Interreg hjælper også med at skabe beskæftigelse, bekæmpe ensomhed og udvikle smarte løsninger inden for sundhed

Der findes over 100 Interregprogrammer.  Fem af dem er aktive i Danmark. For eksempel er danske kommuner, regioner, universiteter og skoleklasser med i projekter.

EU’s medlemslande vil bruge over 59 milliarder kroner på Interreg over de næste ti år. Det er mange penge, men man skal huske på at der bor ca. 455 millioner mennesker i EU, så det er kun 129 kr. pr. borger. Til gengæld hjælper Interreg med til, at vi alle får adgang til renere luft og vand,  mere natur, grønnere transport, og smarte løsninger inden for klima, energi og affald – bare for at nævne nogle få eksempler. Interreg gør en forskel!

Vil I vide mere om Interreg og deres arbejde, så læs videre her:
https://ecday.eu/materials-video/
https://www.interact-eu.net/

Filmgalleri

Se her filmene fra de flere 100 børn, der deltog i projektet:

 

 

Sammen er vi bedst! – Introduktion til lærerne – klik på SammeErViBedst_Vejledning