Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/6/1/0/animok.dk/httpd.www/wp-content/plugins/themeinwp-import-companion/themeinwp-import-companion.php on line 105 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/6/1/0/animok.dk/httpd.www/wp-content/plugins/themeinwp-import-companion/themeinwp-import-companion.php:105) in /customers/6/1/0/animok.dk/httpd.www/wp-content/plugins/all-in-one-video-gallery/public/public.php on line 118 ANIMOK besøger filmskabere på Vestervang Skole i Viborg – ANIMOK

ANIMOK besøger filmskabere på Vestervang Skole i Viborg

About Post Author

animok

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

ANIMOK har besøgt 3. årgang på Vestervang Skole for se og snakke om deres film, som eleverne er i gang med at færdiggøre som deres bidrag til Danmarks største filmprojekt for børn om corona-krisen.   

Vi er netop trådt ind i en aula på Vestervang Skole i Viborg. Aulaen er indrammet med rødt/hvidt stribet afspærringsbånd, og forvandlet fra at være et fællesrum for gruppearbejde og hygge i frikvartererne til nu at være et midlertidigt klasseværelse for en flok elever fra 3.årgang. De sidder alene ved tomandsborde med god og præcis afstand mellem bordene og arbejder på deres laptops. Det summer af dyb koncentration. En lærer træder ud fra et af de tilstødende klasselokaler, hvor eleverne arbejder lige så præcist spredt som i aulaen. Hun kalder på børnene og fortæller dem, at det er snack-tid. Dørene til skolegården bliver åbnet. Der bliver luftet ud. Der bliver spist, drukket, snakket og grint med vennerne. Efter den korte pause forvandler aulaen og klasseværelserne sig igen. Denne gang til små animationsstudier, hvor eleverne straks går i gang med at arbejde videre på deres små animationsfilm om personlige oplevelser af en hverdag i corona-krisen. En af deres pædagoger, Brian Nielsen fortæller: “De her elever har jo lavet animation siden 1. klasse, så det har været godt at kunne give dem denne her opgave, for de har nemt og hurtigt kunne gå i gang med at lave storyboard og animere på livet løs”. En gruppe er i gang med at lave en pixilation film om de konsekvenser, der følger med virus udbruddet. “Flyt” gentager Maria Løgstrup Johnsen fra gruppen med en kort pause imellem, mens hun tager billeder af sin klassekammerat, Zakia Hafed, der er i gang med at spille hovedpersonen, Anna, i deres animationsfilm “Anna i corona-tiden”. Episoderne i filmen er baseret på Maria Johnsen,  Zakia Hafed, Sander Mouritsen og Akshay Prakashderes egne oplevelser, Maria Johnsen forklarer: “Eksempelvis da vi mødte op i klassen for første gang efter karantænen, hvor vi opdagede, hvad det ville sige ikke længere at måtte sidde ved siden af hinanden i klasseværelset”. I et af klasselokalerne sidder to piger og klipper figurer ud i karton til deres film om Hr. Corona, en lille rød virus med et drilsk blik, der overtager verden lidt efter lidt. Pigerne arbejder sammen med tre andre piger om filmen, som bliver et mix af cut out animation og pixilation. “Vi vil vise, hvordan vi oplever corona-virussen, eksempelvis når vi er ude og handle ind, og der er en, som hoster, så bliver man et øjeblik lidt nervøs, men så er det nok bare et host” fortæller pigerne, mens de koncentreret arbejder videre. I et tredje klasselokale sidder Brian Nielsen og uploader de færdige film til sin laptop. “Filmprojektet her, har været rigtig godt for vores elever. En god mulighed for at være sammen på, at skabe noget sammen. At alt ikke behøves at være individuelt arbejde, fordi vi ikke må komme i for tæt berøring med hinanden, men vi kan godt lave det her og være sammen. Det har været dejligt for børnene” fortæller han. Senere sender han alle filmene afsted til BUSTER Film Festivals nationale filmprojekt, hvor der er en chance for at deres film bliver en del af en dokumentarfilm om børns oplevelser af corona-krisen, og derudover deltager klasserne i en konkurrence om at vinde en film-lejrtur til København. Ude i aulaen igen  står tre drenge og ser deres film igennem. De er i fuld gang med at lægge det sidste lyd på filmen, der har fået titlen “Corona-times”. “Vi har selv lavet lydene. Da vi skulle optage stemmer til filmen, sad vi i musiklokalet og så begyndte vi at spille på klaveret og slå med tromme sticks, og så tænkte vi, at det kunne vi da bruge i vores film, og sådan fik vi lavet vores lyd” fortæller Alfred Kristensen, Sebastian Nielsen og Villads Pedersen, mens vi ser filmen igennem. “Vi ville gerne lave en sjov film og vise den lidt mærkelige tid, men det var lidt svært at blive enige om hvad, så vi snakkede os frem til det, og lavede et storyboard” uddyber de stolt, mens filmens sidste billeder ruller over skærmen på Ipaden, og endnu en film er klar til at blive sendt videre til Danmarks største filmprojekt om børns oplevelser af corona-krisen. 

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *