Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/6/1/0/animok.dk/httpd.www/wp-content/plugins/themeinwp-import-companion/themeinwp-import-companion.php on line 105 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/6/1/0/animok.dk/httpd.www/wp-content/plugins/themeinwp-import-companion/themeinwp-import-companion.php:105) in /customers/6/1/0/animok.dk/httpd.www/wp-content/plugins/all-in-one-video-gallery/public/public.php on line 118 #GenfortælGenforeningen – ANIMOK

ANIMOK har i år et særligt fokus på genforeningen af Danmark. Det gør vi gennem #GenfortælGenforeningen, som indeholder et undervisningsmateriale, et særligt tilrettelagt kortfilmsprogram, som kan ses under Viborg Animation Festival og en række workshops rundt i landet, der tager udgangspunkt i dette materiale.

Undervisningsmaterialet #GenfortælGenforeningen henvender sig primært til fagene dansk og historie på mellemtrin og udskoling. Historiefagligt fokuserer materialet på genforeningen af Sønderjylland og det danske mindretals historier fra 1920 og frem til i dag. Danskfagligt fokuserer materialet på identitet, kultur og multimodale medieproduktioner. Formålet med undervisningsmaterialet er at give elever multimodale kompetencer og redskaber til at kunne bruge deres tilegnet viden om genforeningen af Sønderjylland til at skabe multimodale fortællinger ud fra et mix af historiske og deres egne personlige fortællinger og meninger anno 2020.

Med materialet ønsker vi, at eleverne skal reflektere over genforeningen af Danmark i et historisk og samfundsmæssigt perspektiv, men i lige så høj grad i forhold til deres eget liv i dag og den hverdag, som de lever i.

Materialet findes her