Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/6/1/0/animok.dk/httpd.www/wp-content/plugins/themeinwp-import-companion/themeinwp-import-companion.php on line 105 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/6/1/0/animok.dk/httpd.www/wp-content/plugins/themeinwp-import-companion/themeinwp-import-companion.php:105) in /customers/6/1/0/animok.dk/httpd.www/wp-content/plugins/all-in-one-video-gallery/public/public.php on line 118 Om ANIMOK – ANIMOK

Om ANIMOK

ANIMOK er Viborg International Animation festivals track for børn og unge i dagtilbud og skoler. 

ANIMOK er med at til at udvikle og skabe en national film- og mediepædagogik i dagtilbud og skoler, og derfor arbejder vi målrettet med, at børn får en legende, undersøgende og skabende tilgang til, hvad visuelle digitale medier er og kan, og at de professionelle voksne i dagtilbud og skoler opnår den nyeste viden og kompetencer indenfor film- og media literacy, når de deltager i ANIMOK.

Animation og spil er omdrejningspunktet for festivalen, og gennem workshops møder børn aktivt animation og spil som et kulturelt og æstetisk udtryksform, de kan gøre til deres eget personlige sprog.

Hvert år kuraterer vi et stærkt og øjenåbnende filmprogram, som giver plads til eftertanke og store grin. Vi viser både kortfilmsprogrammer og feature film af høj kvalitet fra hele verden. Tilknyttet udvalgte filmprogrammer er undervisningsmateriale, Q&A med filmskaberne og workshops.

ANIMOKs animationskonkurrence for skoleklasser i hele landet er en af vores faste elskede aktiviteter, hvor over 500 bør hvert år skaber deres egen animationsfilm ud fra et givent tema og nogle meget simple konkurrenceregler. Filmene bliver vurderet af en film professionel jury, som kommer med faglige begrundelser for deres valg. Konkurrencen afsluttes på ANIMOK-dagen, hvor der er filmvisning og prisoverrækkelse i biografen, og kreative workshops børnene deltager i.

ANIMOK Ungdomsjury er en af ​​vores elskede tilbagevendende begivenheder, hvor ca. 140 unge fra forskellige skoler i Region Midt er jury for en dag. Sammen med en film instruktør oplever de studerende forskellige fortællertraditioner og måder at skabe animerede film på. Målet med ANIMOK ungdomsjury er at give eleverne en stemme, hvor deres ideer og tanker tages alvorligt.

Med ANIMOK festival ønsker vi at give børn en betydningsfuld stemme og gøre dem til aktive verdensborgere. Derfor samarbejder vi med andre internationale filmfestival for børn, som vi sammen med laver tvær kultureller projekter med. Derudover bruger vi FN’s Verdensmål for en bæredygtig udvikling og FN’s børnekonvention, når vi kuraterer filmprogrammer og planlægger workshops og animations konkurrence for skoler. 

ANIMOK er en unik mulighed for at blive klogere på, hvad film- og mediepædagogik er.
ANIMOK styrker børns forståelse og kompetencer indenfor film- og medie kundskaber
ANIMOK er fejring af børns egenproduktioner indenfor animation, spil og tværæestiske medier
ANIMOK ønsker at børn får forskellige perspektiver og syn på verden gennem dialog og filmvisninger.
ANIMOK ønsker at udfordre børn til at tænke anderledes og se film på nye måder for at få et bredere perspektiv på verden.

ANIMOK har eksisteret siden 2009.